Condora


lee Condora e o pasăre. De fapt e un dragon. Un dragon de apă deghizat. Unii zic că dragonii au dispărut. Nu au avut cum, ADN-ul lor are înscris, alb pe negru, regulamentul phoenix. E prevăzută acolo chiar și reînvierea din cenușă a dragonilor de apă. Nu e neapărat un avantaj, așa cum ar părea la prima vedere. Condora, de regulă, zboară prin vazduhul cu sau fară nori. Adică e cam văzduhistă… Uneori, pentru că e dragon de apă, se scufundă în mare devenind insulă. Desigur, o face din iubire, din așteptare, din plictiseală… (speră să se termine repetitivitatea, e un cuvânt cam lung, oarecum cinic și chiar ajunge să doară fizic). Așa, într-o formă cât de cât concretă își încearcă abilitățile de a comunica. Și-ar dori să reușească, dar nu-i iese totdeauna. Nu face o dramă din chestia asta. Și nici nu renunță. E Phoenix. Un Phoenix albastru. Ea e transparentă, dar poate fi și ascunsă în ceață. O găsești cu ușurință, dar e posibil și să nu-i atingi țărmul nicicând. Nu pentru că ea s-ar ascunde, ci pentru că ceața e în tine.

Anunțuri

8 gânduri despre „Condora

 1. Am uitat să vă spun ceea ce îşi doreşte de la domnia voastră partea de filolog din mine; partea de filolog din mine îşi doreşte să mă prindeţi, să mă surprindeţi cu scriitura dumneavoastră.

  Aproape fizic impactul de la final al reflectării; mi-aş şi dorit însă şi lărgimea care lipseşte, dar pentru asta ar fi fost trebuitor să dilataţi nişte conture…contururi, dar eu aleg primul cuvânt, îi dă alt rost(uit) înţelesului.

   1. Bună doamnă, pentru mine scriitorii sunt acei care nu pot, nu ştiu şi nici nu vor să facă altceva decât să scrie.
    Autorului „Păienjenişului” îi doresc să îi fie scrisul aidoma unui vertij care să îl absoarbă cu totul.

    Personal, iubesc acei scriitori neimaginativi, autentici; sunt de fel mai gideană. Asta o spuneam doar aşa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s